Att vara mormor…

Lilla Ella har nu åkt hem med mamma,pappa och Sigge (brodern).Här blir ganska tyst och tomt……mer ordning och reda när man gått runt och plockat.Man njuter av lugnet och att man kan slappna av och rå sig själv en stund.Med det menar jag inte att det är en plåga att ta hand om barnbarnen.Det är verkligen livets efterrätt att få förtroendet att lära känna denna nya lilla individ som kan vara så bestämd!! Att få mysa ihop,läsa sagor,busa. Det var skillnad med de egna barnen.Då var det en vardag som skulle fungera ,trots barn. Nu kretsar allt kring barnbarnen när de är här och man är närvarande varje vaken stund.Inte så noga om gubben får sin middag i tid….finns det som är viktigare typ att göra kakor i sandlådan.Hästarna får bara den absolut nödvändigaste omvårdnaden.Det roliga är att Ella verka tycka om att vara med djuren,är gärna med i stallet och hästarna.Även traktorer,kossor och kalvar är intressanta.Jag satt och blev bjuden på “kaffe(vatten)” utanför lekstugan då Ruth,vår strävhårstax, så snällt drack sitt”kaffe” ur en liten gul kopp som tillhörde dockservisen.Härligt när barn får växa upp med djur.Lite senare låg de och busade på filten jag lagt ut på gräset.

Annars är det som vanligt på farmen.Egon släppte ut en kalvfärdig ko som slog dit i kalvförlamning ute innan kalven var född.Inte så roligt eller billigt heller fördendelen.Ta ut veterinären på jourtid brukar gå på ett flertal tusenlappar. Denna gången gick det bra.Kon klarade sig och hon födde en stor tjurskalv som är pigg och alert.
Bilbo har fungerat bra senaste ridpassen.Jobbar mkt med rakheten och övergångar.Han fick vilodag i går pga Ella,men idag tömkörd med lite bus,hopp och skutt.Avslutade dock fin.Bacillen mår tämligen bra,rund och tjock av allt gräs hon glufsar i sig.

Själv pendlar jag mellan 5,5 – 8 på vas skalan.Det får gå…inte mkt annat att välja på.Finns alltid de som har det värre!

Dagens klokhet: Allting går utom barn och tennsoldater!

So long 😜😃👶👶

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s